سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, October 5, 2008

++Menyambut Syawal ke 5 di Johor..

Salam alaik...

hari ni dah masuk hari raya ke 5..
MasyaAllah cepat sungguh masa berlalu..undangan beraya ke rumah kawan2 pakcik makin banyak.. wah wah... rezeki ana hari ni.. Alhamdulillah...
baiklah, bermula dari pagi... hari ni, ana, atuk mak, & keluarga pakcik berkunjung ke rumah ibu pakcik di Permas Jaya,Johor..

kanan: atuk mak bersama ibu pakcik..

kami bertolak dari rumah pada pukul 11 pagi dan tiba di sana 12 tengahari.. makan masa kira2 1 jam untuk kesana..makan2,berbual2....tanya ni tanya tu..tibalah waktu pulang. erm.. seronok juga, sebab dah lama x beraya..mklmlah 2 hari lepas asyik terperap di rumah.. maklumlah atuk ana puasa.. jadi mungkin mereka agak letih.. ana faham..

rumah pertama dah beraya..tibalah pula rumah ke 2..

kali ni di Tiram kalau x silap.. berkunjung ke rumah kawan sekerja pakcik..lama juga..,mcm biasalah kalu dah datang beraya tentu banyak yang dibualkan..kami makan tengahari dan solat Zohor di sana..


selesai rumah ke 2, kami berkunjung pula rumah ke 3..hehe.. kawan sekerja pakcik juga.. rumah 3 ni, mereka buat rumah terbuka..jadi meriahlah sikit..ramai yang datang.. ana jadi blur pula.. hehe..mklmlah x kenal orang kan..oklah dah makan, rehat2...bersalaman2..terus kami pulang ke rumah.. well malam nanti ada lagi jemputan raya di rumah saudara atuk..erm..makan lagi..huhu

p/s mana duit raye?...hihi...:P

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam