سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Saturday, October 18, 2008

++ Nauzubillah...Tolong sebarkan kawan2 ku.....

Pesan Professor Datuk Dr Harun Din Al-Hafiz
Seperti yang kite ketahui... Negara kite nie banyak tugu.... Antara yang
famousnya ialah Tugu Kebangsaan, Tugu Helang Laut kat langkawi dan
sebagainya..
Tahukah kawan2 bahawa pada tahun 1993, Mufti wilayah persekutuan telah
mengeluarkan fatwa bahawa " segala tugu-tugu itu serta binaannya
adalah haram.... ciri-cirinya menyerupai berhala...dan melawatnya juga
adalah haram.. "

Setelah fatwa itu dikeluarkan, maka ia digazetkan bermakna tindakan undang2
boleh dikenekan kepada sesiapa yang melawat tugu kebangsaan!
Tetapi sayang2... pihak atasan tidak suka akan keputusan itu maka
disuruhnya pihak mufti menarik balik fatwa itu... Setelah berbincang.. . Mufti
tersebut tidak mahu menarik balik fatwa itu...
Maka pihak atasan telah menarik balik gazet tersebut maka apa yang
tinggal ialah fatwa sahaja...tiada tindakan undang2 yang boleh diambil...
Menurut kupasan Ust. Harun Din, tugu2 ini boleh mendatang syirik...

Beliau berkata... " bawalah dosa anda sebesar langit dan bumi kepada
Allah dan Allah mungkin akan mengampunkannya tetapi jika terdapat walau
sedikit/sebesar zarahpon dosa syirik maka Allah tidak akan mengampunkan orang
itu...." dan kata beliau lagi... " walaupun kita tidak pergi ke
tugu2 tetapi jika kita 'redha' atau tidak melakukan apa2, berdiam
diri, maka kita juga akan mendapat dosa tersebut iaitu dosa syirik..."

Contoh kedua yang beliau utarakan dalam perbincangan dosa syirik ini ialah
nama negeri perlis iaitu perlis indera kayangan... " Menurut kamus
dewan... indera bermaksud nama tuhan hindu manakala kayangan bermaksud
tempat di mana tuhan2 bersemayam.. . maka makna sebenar ialah perlis tempat
tuhan hindu bersemayam.. "
Menurut beliau... Nama perlis ini juga mendatangkan dosa syirik... Perkara
terakhir yang dibincangkan ialah isu perlembagaan negara... Tahukah kawan2
bahawa... Perlembagaan Negara Fasa ke-14 mengatakan bahawamana2 undang2 akan
terbatal dan tidak boleh dipakai jika ia bertentangan dengan undang2 yang
telah dinyatakan di dalam perlembagaan termasuklah undang2 hudud... iaitu
undang2 yang dicipta oleh Allah.

Kata beliau seterusnya.. ..Dosa syirik boleh diakibatkan oleh...

1. Mempertahankan perlembagaan serta undang2 ciptaan manusia dan
membuatkannya mengatasi undang2 ciptaan Allah iaitu hudud dll.
2. Menyokong mereka yang mempertahankan perlembagaan.
3. Mereka yang berdiam diri.
4. MEREKA YANG MENGATAKAN BAHAWA HUKUM
HUDUD ITU ZALIM ( BERMAKNA ALLAH JUGA ADALAH ZALIM)

Dengan ini selesailah tanggungjawab aku
Tolong sebarkan email ni pada semua umat Islam. Kalau nak beli AL-QURAN
yang dicetak dalam edisi baru. Hati-hatilah kerana ada 4 surah palsu
ciptaan KAFIR laknatullah. Surah-surah itu adalah :

1) AL-IMAN
2) AL-WASAYA
3 ) AL-TAJASU
4) DANAL-MUSLIMOON

Jangan sesekali layari laman web !http://www.thequran.com(Father...... Zakaria) kerana
segala isinya adalah palsu. Sebarkan email ini kepada umat
Islam seramai
yang mungkin!!!

Sebarkan jika anda sayangkan ISLAM....

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam