سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Saturday, September 6, 2008

++ TAG TAG TAG!.. pasal ana..ABOUT ME!


Sumone telah sesuka hati tagged ana dan sekarang ana dengan sesuka hati menjawab nyer..


1. nama-nama timangan oleh org tersayang.
Family and saudara-mara- ebah
Kawan2 –Jie,Jiebah, Jaja, ebah, ibah, Oshin
My love? aih..belum lagi..coming soon..heheheh

2. anda seorang yang...
~ sensitif & manja kadang2..

~Senang nak makan ubat..tapi kene ada depan mate..PIL sahaja...kalo x, jgn harap nak makan..hehehe

~Suka fikir perkara yang kadang2 orang tak fikir pun.

~Friendly dengan orang yang lama kenal & pendiam jika baru berjumpa 1 minit yang lepas (ada orang ingat ana sumbong) well mungkin muka ana nampak masam je (Sebab da begitu sejak azali)..huhu..well kenal dulu..baru tahu..boleh mengegarkan dunia ni..eceh!

~Ramai kata ana GARANG, kuat melenting & cepat marah.erm..Really? bukan garang tapi TEGAS. So, don’t judge people by its acting.ingat tu..

~SANGAT suke dengan babies..bagi je la bape ramai..confirm ana layan..tapi kalau nangis, mak die dapat dulu..hehehe

~kadang2 suka tangguh kerja.erm kalau benda tu x best..

~PUNCTUAL! Puenklich! Tepat masa! Saya tak suka tunggu orang kalau lmbt sgt. Maafla ye. Sbb demi masa..sesungguhnya manusia kerugian..hehehe

~keras kepala dalam sesuatu hal yang saya tak suka.insyaAllah dalam proses perubahan..

~suka berdebat! erm..anak kedua selalu mcm tu ke?

~ suke berfesyen..x kirala, gaya arab ke, omputih ke ..asalkan TUTUP AURAT!

~ suka berMAKE UP..erm sejak menjak balik Sudan ni..suke benar makeup..pakai celak bebanyak..bagi nampak cam arab..hehehe.. ( pakai celak sunat kan? kan? kan? )

~ suka buat lawak SPONTAN..well..entahla..memang suke camtu..kekadang secara x lngsung buat orang ketawa..erm penghibur di kala bosan kot..

~ingin mencari siapa diri ana..a good muslimah wannabe..InsyaAllah!

3. insan teristimewa. describe apa yg membuatkan die terlalu istimewa di mata anda.
MY BELOVED Family ..Yes FAMILY FIRST itu
yang penting..baik buruk, jatuh bangun kita..mereka yang bantu..harapkan kawan2? jgn haraplah..kalau ada pun 1 % je..Well, itu hakikat..

then, My BELOVED sahabat.. kerana mereka akan mengingatkan ana dikala ana lupa dalam mencari keredhaan Allah..dan juga berkongsi ilmu agama,dan sebagainya..p/s yang baik2 je tau..yang membawa kita mengingati & mencintai yang MAHA ESA..

4. makanan favourite anda
syawarma, pizza (western food)..erm senang ci
te..makanan yang simple2 dan mudah di masak..nasi kurang sikit..tapi ade depan mate, layan aje!

5. favourite color
Light Colour..

Especially PINK,PURPLE,GREEN,BLUE,WHITE. hehehe
** Blog ana cerah je..sebab penggunaan warna2 nie..=)


6. favourite song

Nasyid, Spa & Meditation song, Trance, Rock, German music, arab + Middle east music, Zikir, MP3 Al-Quran...etc..

Hanya tuhan yang tahu by UNIC
Epilog silam by Haikal
Inspirasi hati by Dehearty
Layar keinsafan by Mestica
Pemergianmu by Inteam

Dilemma by hijjaz
Erti syukur by UNIC

** banyak x? well tu separuh saja..ada banyak lagi dalam library..hehehe..neway ana suka mendengar lagu nasyid, MP3 Al-Quran, Zikir sebb dapat menenangkan hati & naluri tika stress atau sama waktu dengannya..Bukanke mendengar lagu2 seperti ini dapat mengingati yang MAHA ESA..

** lagu german sebab ana ingin memantapkan lagi bahasa GERMAN ana..dengan mendengar lagu2 ni secara x langsung kita pelajari apa yang di sebut..

** Trance sebab ana suka lagu rancak di kala bosan2..

** Middle east, Spa & meditation - bagus di dengar sebelum tidur..

** Rock..ni pun ana layan..cuma selected music la..xdela hardrock sgt tu sampai nak pecahkan kepala..hehehe..dengar sampai lagha? insyaAllah tidak..

** ETC..maksudnya (dan sebagainya..) hehe

7. sikap yg membuatkan anda stress
Menunggu..tertunggu..dan sewaktu dengannya..oh yea, juga Kerja yang tertangguh..orang melawan cakap..uih..pantang sungguh!

8. 3 bende yg mesti ade dalam handbag anda
Lesen kereta, I/c, duit, gule-gule, pen, lipstic, celak, dan sebagainye..oh yea..MP4 saye..

*alamak "terlebih sudah".. hehehe

9. kali terakhir anda menangis beriya-iya..kenapa??
Kene Ulser di mulut yang menyebabkan nak menguyah makanan pun susah..erm..x puasa buat sementara waktu kerana hal-hal tertentu..tapi rasa macam orang puasa pulak..

10. tag 5 org yg len

sape yea?? kene tanye kucing belakang umah dulu.. hehehehehe






2 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

enchek camera said...

HOHOHOHO

sama la
mkn ubat jika lam bentuk PIL shje
ubat CECAIR
mmg x laa
jgn la hrp nk mkn

kalo batuk pn
xmkn ubat

Najibah Ali ナジバ said...

hehehe..betul tu chekcamera..well.. ubat cacair...PAHIT!!!!

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam