سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, September 24, 2008

++ SUDAN.. terpahat di memori hidupku...

Cooking class di rumah ..unty Roza..
resepi : Tiramitsu.. em..sedapnyer....


Bubar di Sudan.. Ya Allah..masa ni...berdebu x boleh cakap...

makan2 di rumah unty Faezah... jamuan pepisahan untuk kami sefamily...UNTY FAEZAH & FAM..syukran jazilan... muaah!! sayang u all..

Emak & madam's day out at Souk Omdurman...

from left: unty Lisna, unty Husna,unty Gina, unty Faezah, Kak J..hehehe..my mum of course.. :)

below: Abdul Ghawi.. Driver blok kami di sudan...dia dah resign dah..kenapa x tahu pula...lepas kami sekeluarga balik Malaysia...

Anak orang sudan...hehehe..comel kan..

gambar2 ni semasa pertandingan bola jaring..di antara jabatan2 Petronas, Sudan..



emak .. no 2 dari kanan..

Briefing sebelum bernula 'game'..

well..ni cuma sikit sj..gambar2 kenangan semasa di Sudan.. ada banyak lagi...tapi biarlah ia menjadi memori berharga buat ana dan sekeluarga... =)

SUDAN
.. I will miss you...eventho..was alotsa bad & good thingys happened there... i ll take it as a great memory in my life...FOREVER....

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam