سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, September 17, 2008

++ Ramadhan KAREEM..


Smile Ramadhan Kareem..

Ramadhan Kareem..

ramadhan kali ini membawa seribu erti bagiku..
ku rasa bagaikan satu semangat baru bagi ku untuk lebih mendekatimu Ya Allah..
akan ku cuba untuk menambah ilmu agama yang sepatutnya aku cari..
tapi kau bakal meniggalkan aku..meninggalkan kami semua..
sebulan tertalu singkat bagiku untuk menambah amalan kebajikan..
kenapa syaitan dirantai hanya sebulan? kenapa tidak selamanya..
tanpa godaan dari kau..akan aku melawan nafsu aku untuk lebih taat kepada Mu ya Allah..
tapi ini semua ketentuan daripada Mu..aku hanya hambamu yang lemah..
menurut saja apa yang kau telah tetapkan..aku REDHA..
ramadhan..kau datang bagaikan satu sinar kepada kami yang ingin berubah..
dari yang buruk kepada yang baik..dan dari yang baik, bertambah baik..
kini..ku menghitung hari demi hari..
bilakah kau akan tiba lagi..
aku tidak pasti jika aku masih ada didunia fana ini atau tidak..pada ramadhan yang bakal tiba lagi..
Ya Allah..aku memohon agar dipanjangkan umur ku..agar aku dapat bertemu bulan ramadhan kembali..
wahai Bulan Ramadhan..Bulan Keberkatan..

Ikhlas daripada: Najibah
__________________
Muslimah Wanna Be..InsyaAllah..

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam