سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, September 5, 2008

++ Popia sedap & simple~

Gambar sekadar hiasan dari mat yee's flickr


Bahan-bahan:

1 Paket kulit popia saiz besar

1 Paket isi ketam (dipotong kecil)

1 Paket sayur campur (sederhana)

2 ulas bawang putih (dicincang halus)

2 sudu besar sos tiram

½ cawan air

1 kiub pati ayam

Sedikit garam

Minyak untuk menggoreng

Cara-cara:

Panaskan minyak dalam kuali.

Tumis bawang putih hingga naik bau.

Masukkan isi ketam dan sayur campur.

Kacau, masukkan air, garam dan pati ayam.

Biarkan hingga air kering dan sayur masak.

Biarkan sehingga inti agak sejuk sedikit.

Masukkan inti keatas kulit popia, gulung seperti biasa.

Goreng hingga keemasan.

*Boleh dimakan begitu saja atau dengan sos.Jika berlebih, sebelum digoreng boleh disimpan ditempat beku.

dari Kaamyl : resepi ni saya dpt dari mesra.net. pernah beberapa kali cuba, memang sedap! dan tak susah nak buat ;) lagi satu, inti ketam tu boleh je kalau nak ganti dengan ayam ke..udang ke.. pun sedap jugak!

kalau dah siap tu, jangan lupa pula baca doa makan sebelum NGAPP..nanti syaitan same2 share popia tu..xke membazir.. hehe

Viel Glueck ( Selamat mencuba )..

sumber:iluvislam

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam