سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Monday, September 15, 2008

++ Perbezaan

Perkara2 yang serupa di antara yahudi dan syiah.... 1-(Yahudi):Pemerintah mesti dari keluarga Daud. (syiah):Pemerintah mesti dari keluarga Ali. 2-(Yahudi):Tiada jihad fi sabilillah melainkan setelah muncul al-Masih al-Mustazar dan menyeru dari langit. (syiah):Tiada jihad fi sabilillah melainkan setelah muncul al-Mahdi dan turun sebab dari langit. 3-(yahudi):Melewatkan solat maghrib sehingga keluar bintang di langit. (syiah):Begitu juga dengan syiah. 4-(yahudi):Berpendapat bahawa talak 3 tidak jatuh. (syiah):Begitu juga dengan syiah. 5-(yahudi):Wanita tiada iddah. (syiah):Begitu juga dengan syiah. 6-(yahudi):Menghalalkan darah orang muslimin. (syiah):Begitu juga syiah. 7-(yahudi):Menyelewengkan Taurat. (syiah):Menyelewengkan al-Quran. 8-(yahudi):Membenci Jibril a.s Mereka berkata:"Dia adalah musuh kami dikalangan malaikat." (syiah):Dikatakan Jibriltersilap menghantar wahyu kepada Nabi Muhammad, sepatutnya kepada Ali. 9-(yahudi):Tidak makan daging. (syiah):Begitu juga syiah. 10-(yahudi):Mengharamkan arnab dan tuhhal. (syiah):Begitu guja syiah. 11-(yahudi):Tidak ada hukum menyapu khuf. (syiah):Begitu juga syiah. 12-(yahudi):Menuduh Maryam penzina (syiah):Menuduh Ummul Mukminin Aisyah r.a berzina. ____________________________________________ *kerana inilah Imam Malik mengkufurkan syiah. -Ditanya kepada Yahudi:"Siapakah yang terbaik dikalanagn penganut agamamu?" kata mereka:"Sahabat Nabi Musa a.s" -Ditanya kepada syiah:"Siapakah yang paling jahat dikalangan penganut agamamu?" kata mereka:"Sahabat Nabi Muhammad s.a.w."

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam