سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Thursday, September 25, 2008

++ Lagi-lagi PANTUN di Hari Raya

Pisang emas dibawa beraya, masak sebiji di Puduraya, Hutang emas sebelum raya, Masa nak bayar selepas raya.

Pisang emas dibawa beraya, Masak sebiji di balairaya, Semua hutang nak sambut raya, Tauke kedai juga yang kaya raya.

Tinggi-tinggi si hantu raya, Anak kerbau mati tak sempat raya, Main mercun ditepi jalanraya, Terbakar rumah beraya di balairaya.

Tinggi-tinggi si bunga raya, Anak kerbau mati di lebuhraya, Pagi-pagi lagi dah keluar beraya, Langsung tak ingat nak sembahyang raya.

Dua tiga kucing beraya, Mana nak sama si badak raya, Empat lima hari lagi nak raya, Banyaklah berita kemalangan jalanraya.

Dua tiga kucing pendakwaraya, Manakan sama kucing rimba raya, Dodol,lemang,rendang dan kuih raya, Budak-budak tetap nak duit raya.

2 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

adn@n said...

a nice work. elok nian pantun nih, creative and fun...:)

Najibah Ali ナジバ said...

hehe.. ;)

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam