سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, September 19, 2008

++ Cinta, Sayang, Suka & Minat..What Those Words Mean?! Read it!

Cinta - Kita memang mengharapkan dia
menjadi milik kita. Segala apa yang
kita buat, kalau buleh nak dia tahu..
dan kita sebuleh mungkin tak nak
sakitkan hati dia. kita akan sentiasa
berfikir tentang dirinya. (dalam erti
lain : cinta di tujukan kepada
seseorang yg kita selalu ingat dan
mimpi..
Tanpanya kita akan rasa sunyi
dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan
hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia
buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa
kita mahukan seseorang untuk berkongsi
rahsia dan kisah duka kita. selalunya
kita akan sayangkan seseorang yang
menjadi TELINGA kepada masalah kita.
(dalam erti lain : sayang di tujukan
kepada seseorang yang boleh
membuangkan masa dia untuk mendengar
dan memeningkan kepalanya dgn masalah
kita dan kita jugak boleh menyakitkan
hati dia kerana kita bukannya cinta
kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia
kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila
bersama dengan dia, kita rasa nak
tergelak sampai nak pecah perut. Tapi,
kita taklah rindu sangat kat dia bila
tak berjumpa seminggu…(dalam erti
lain : suka di tujukan kepada
seseorang yang boleh menjadi pelawak
kepada kita. Kita akan suruh dia diam
sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang
menarik kita untuk mendekatinya.(dalam
erti lain : minat ditujukan kepada
seseorang yang ada sifat, peribadi
atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa
minat , suka dan sayang kita tidak
akan CINTA pada seseorang itu…

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam