سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, September 26, 2008

++ Apa yang antum perlu tahu tentang famili ana..




Sifat & Keperibadian famili ana....

well ini hanya separuh saja... x semua ana leh 'reveal' tuk menjaga hati & ulam jantung ahli keluarga ana..hihi



Abah ( Haji Ali bin Mohd Shariff )

  • ayah yang penyanyang..tapi tak tunjuk depan2
  • suka membaca
  • sayangkan isteri tercinta
  • susah terkejut..kalau terkejut pun dia buat biasa je..
  • suka cakap 'hurry up'..sebab dia x suka menunggu
  • orang yang agak pendiam
  • orang buat lawak,dia senyum sj..tapi kalau tergelak besar tu time betul2 lawak la..
  • barangan koleksi [Jam tangan & barang golf]
  • sanggup berkorban masa,dan harta semata2 untuk masa depan anak2 & keluarga tersayang.
  • boleh dibuat kawan kalau time bergurau
  • suka menangkap gambar **hobi yang bagus tuk dibuat kenangan**
  • 'Fruits' addict
  • family type
  • Sporting
  • akan berusaha untuk memiliki apa yang diimpikan

Emak ( Hajah Jamilah binti Mohammed )
  • mudah tersenyum
  • suka berlawak,'gelak' mak buat semua tergelak.
  • amat rajin
  • pengemas,pembersih 'x suke tgk barang sepah2'
  • ana gelarkan emak 'ummi mithali'
  • mudah bergaul dengan anak2 , suka mendalami & gembirakan hati kami.
  • kalau marah, mak lebih suka berdiamkan diri
  • sukakan 'interior design'
  • lebih rela berkorban demi orang tersayang.
  • penyabar
  • sporting
  • family type
  • suka memasak

Akak ( Nabihah )
  • mudah tersenyum 'sengih'..well, "Senyum itu pahala"
  • agak pendiam
  • suka mendengar, 'observe'
  • suka membaca
  • pemalu
  • baik hati
  • addicted to 'Japan'-movies,musics etc
  • memujuk orang walaupun dia sedang merajuk
  • suka mengembirakan hati orang
  • suka memberi nasihat & semangat adik-adik
  • semua novel layan (lebih kepada ciri keagamaan)
  • suka warna 'purple'
  • lebih kepada keagamaan
  • family type
  • suka benda yang comel
  • bakal menjadi doktor yang berjaya di dunia & di akhirat..InsyaAllah!!
Jie ( Najibah )
  • suka berlawak spontan
  • Happy Go Lucky
  • kurang penyabar
  • cara 'gelak' buat orang nak tergelak
  • gurauan yang agak kasar tapi boleh 'masuk'
  • mudah berkawan
  • kreatif
  • suka menangkap gambar
  • suka bermekap & berfesyen
  • suka mengembirakan hati orang
  • agak susah untuk menegur orang yang belum dikenali
  • suka 'observe'
  • agak lasak
  • complicated
  • suka warna 'pink & purple'
  • agak pemalu, jika sudah mula bercakap susah berhenti
  • tidak gemar membaca tapi suka mendengar & melihat
  • suka mendengar semua lagu
  • suka melancong but sumtimes suka lekat kat rumah je..
  • pandai berbahasa & mendalami bahasa german
  • family type
  • suka menghasilkan karya2 kreatif (puisi,pantun etc)
Abin ( Nabil )
  • agak pendiam
  • cermat & teliti
  • suka bernasyid
  • mendengar lagu2 keagamaan & menenangkan jiwa
  • suka membaca
  • suka bermain PS 3
  • suka mengumpul 'gadjet'
  • family type
  • pandai matematik
  • suka berkawan
  • interested dengan 'latest technology'
  • tidak kedekut
  • suka bantu adik-beradik & orang yang memerlukan
  • memberi tauladan yang baik
  • suka bergurau dengan adik2
  • lebih kepada keagamaan
  • bakal menjadi doktor yang berjaya di dunia & di akhirat ..InsyaAllah..!!
Yah ( Nabilah )

  • suka bercakap... pok pek pok pek.. hihi
  • bercakap tanpa titik noktah
  • Family type
  • Happy Go Lucky
  • suka mendengar lagu
  • suka bergurau
  • pandai berbahasa German
  • pandai menceriakan suasana
  • suka berkawan
  • pandai berlawak
  • suka bergambar
  • suka menggosok baju
  • suka membantu adik-beradik
  • suka 'bling2'
  • suka warna pink & english style fashion
  • suka ber'shopping'
Muhd ( Muhammad )
  • suka bermain keyboard ,ps 3 & X-Box
  • suka tersengih
  • suka berlawak
  • family type
  • suka ikut mood
  • rajin belajar
  • manja dengan kakak2 dan abang
  • suka mengumpul barangan branded
  • suka berkawan
  • pendiam

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam