سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, September 30, 2008

++ Alhamdulillah yeay~! Esok raya :D

Salam alaik...

Akak ana di Ukraine dan adik lelaki ana di Belfast,UK sudah selamat beraya... hari Selasa 30/9/08..

wah best nyer..dah boleh makan2 lagi...kami di sini masih menunggu waktu berbuka..banyak betul dugaan last day puasa..huhu...tapi xpe, Alhamdulillah ana masih steady lagi.. tadi bantu atuk,makcik & mak masak serunding.. best juga, dapat belajar buat serunding kelapa... mana tau kalau tetibe tinggal kat luar negara ke, boleh buat sendiri kan..

pastu, tengah2 on9 ni..tetibe tefikir pula nak cam 2 cam dengan akak ana.. kebetulan dia pun on9, jadi apa lagi.. calling malling lah..hehe.. xpe, guna internet FREE OF CHARGE aje.. jadi, seronok sakan sepupu ana yang kecik2 ni.. nak cakap dgn kakak saudara dia..memang KECOH.. atuk, mak, mak & makcik ana pun join sama.. rasa2 mau terbalik bilik ni...bunyi suara2 mereka yang seronok nak bercakap dgn akak ana tu..hehe

On Cam 2 cam dengan akak di Ukraine.. masa ni dia sedang masak sup untuk jamuan 'bilik terbuka' sempena Hari Raya... [menyempat lagi]..hehe

[sepupuku yang comel berbual dengan akak via internet ].. suka sakan diorang...



jadi, esok dah raya...so syaitan dah mula lepas.. hmm harap2 dengan izin Allah boleh ana melawan godaan dr mkhluk2 ni. doakan yea.. sungguh x disangke hari ni hari terakhir Ramadhan.. wah rasa mcm laju je masa berlalu pergi.. ntah dapat jumpa bulan Ramadhan tuk tahun depan entah tak...wallahua'lam..

so malam ni dah mula bergema TAKBIR raya di masjid2, surau2, TiVi2 dan x ketinggalan juga di corong2 radio...bunga api, mercun pun dah start main malam ni...hehe.. walaupun illegal & dibenteras oleh badan2 tertentu.. ni kat rumah atuk ana, ada je mercun & bunga api.. sepupu ana dapat stock dari mana entah le.. camne leh lepas ana pun tak tahu... apa2 pun.. dah ada.. layan aje lah malam nanti..hehehe

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam