سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, October 1, 2008

++ 1 Syawal telah tiba... SALAM AIDILFITRI


Sesi Bergambar, Bersalaman & bermaafan sesama saudara-mara


Duit Raya yang 1 & 2.. MORE TO COME huhu..Thanks :)

Salam Aidil Fitri kepada semua.... Cuaca yang agak sejuk disebabkan hujan malam tadi menyebabkan terasa kelat untuk ana membuka mata.Nak x nak, ana bangun cuci muka dan terus ana bantu emak,nenek & makcik di dapur sediakan juadah sarapan tuk saudara2 ana sebelum mereka ke surau untuk sembahyang sunat Hari raya.. Alhamdulillah..suasana raya bersama saudara mara kembali lagi.. takbir raya bersahutan di sana sini..terasa seronok yang amat menyebabkan ana tersenyum sendiri..
oklah, lepas bantu emak,nenek & atuk di dapur, terus ana mandi sunat Hari raya.. sarungkan pakaian kurung merah berbunga2 biru , kuning..
kemudian, bersiap2 mengenakan tudung sebelum keluar bertemu dgn saudara-mara lain. hmm sungguh seronok...
lepas kaum2 adam (saudara-mara lelaki) kembali dr surau kami mengambil gambar keluarga tuk dibuat kenangan,, bersalaman& bermaafan adalah perkara wajib setiap kali tibanya 1 Syawal.

Family ana yang sporting~! :D

oklah yea, ana kena stop dulu.. ada saudara mara sebelah atuk datang ziarah..insyaAllah more raya pics to come =)..ilalli'qa

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam