سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, August 8, 2008

++ Sesi TestShot untuk Majalah Dara.com..

Assalamualaikum...





Khaifa Haluk? ma'alish sebb dah lama x tulis dalam blog ni...anyway, Alhamdulillah, setakat ni Allah memberikan aku kesihatan yang baik...


semalam, aku bersama dengan mak dan kakak aku pergi ke Karangkraf di Shah Alam..


aku diminta ke sana kerana terpilih untuk menghadiri sesi testshot untuk Majalah Dara.Com..


Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..


tujuan testshot ini adalah untuk pemilihan covergirl tuk majalah Dara.com..aku dah buat sehabis baik..walaupun aku gementar pada waktu tu..hmm maklumlah..kalau berposing xdelah sampai dalam studio..setakat dalam bilik adelah..hehe..erm..ntahla..


well, terpilih ataupun tidak..semuanya terletak pada Allah..aku hanya berserah..





sebelum ni, aku ada menghantar borang pencarian covergirl..sebenarnya aku taklah terlalu taksub tuk join semua ni..tetapi..ramai kawan2..saudara yang suruh aku mencuba nasib..


so..atas dorongan diorang..aku amik keputusan tuk mencuba..


Alhamdulillah...pihak Dara.com, menghantar sms dan mengatakan aku berjaya terpilih untuk sesi testshot..aku dikendaki berada di Karangkraf pada pukul 1.30 petang 7.8.08..





dalam perjalanan ke sana..aku terfikir..bagaimanakah keadaan sebelum,semasa dan selepas sesi testshot nanti ??..erm..aku tak berhenti berdoa supaya dipermudahkan semuanya..


tiba di sana..aku perhatikan, ramai yang dah berada di situ...erm..aku berkata dalam hati..cantik jugak diorang semua ni..ada peluang tuk menang ke?..erm..ntahla..





aku tiba disana dalam pukul 1.15 petang..tapi. bermulanya sesi testshot tu..lebih kurang pukul 2.30...hmm..jenuh jugak aku tgu..bosan pun ade..nasib baikla aku bawa MP4 aku..kurang sket rase bosan..





kak Aida..journalist majalah dara.com..dan dia jugalah yang bertanggungjawab tuk memanggil calon-calon yang berjaya tuk sesi ni..


banyaklah juga benda yang dia tekankan sebelum bermulanye sesi testshot ni..dia memperkenalkan diri pada kami semua..


mula2 aku rasa segan gak nak berbual dengan dia..tapi Alhamdulillah..dia ok..


so..kebanyakan bakal2 model ni..semuanya lahir tahun 87..erm..kalau x silap..1 2 je yang berumur 24 keatas..





o yea..semasa aku kat sana...adalah aku ternampak 2 3 orang artist..antaranya..Farid kamil..hmm..siapa tu eyh..ala..artis yang main cite dunia baru tu..erm..lupe pulak aku..anyway,rupenyer diorang buat photoshot kat situ..baru aku tau..





Kak Aida..bawa kitorang ke photostudio..kene lalu dekat dalam office sebelum sampai ke sana..hmm..then, aku dan kawan2 diminta mengisi borang biodata..erm..tak sangka pula aku leh sampai ketahap situ..aku terfikir balik..model??..boleh ke aku ni?..xlah secantik mana pun..setakat nak perasan depan cermin boleh la..erm....





15 min lepas tu..kak Aida, mula memanggil sorang2..tuk sesi testshot..giliran aku yang ke 5 kalau x silap...


aku tengok masing2 cuak je muka..yelah..tak pernah berposing di studio...nak taknak kene gak senyum semanis dan seikhlas mungkin..


then..tiba giliran aku..doa tak berhenti sama sekali..tetibe perasaan gementar tu datang..Ya Allah..kenapalah...hmm..aku disuruh untuk senyum menampakkan gigi..


1st try aku berjaya..tapi belum sempat photographer tu click aje..bibir aku dah mengigil...makin lama makin tertutup..ish..kenapalah kuat sangat perasaan gemuruh aku ni??..


nak taknak..aku kene senyum nampak gigi...dengan perasaan ikhlas pulak tu..adoi...susah jugak rasenye..hmm..


xpelah...aku setakat mencuba nasib..dapat x dapat..aku redha..apa2...Alhamdulillah..xde benda yang tak diingini berlaku semasa sesi testshot tu...sesi testshot tu tamat dalam pukul 5 petang..Anyway.. it was a great experience ever..





Ya Allah engkaulah yang MAHA mengetahui..

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam