سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, July 1, 2008

++Visit Terengganu 2008..

Salam Alaik...



apa khabar semua?..harap2 u all semua sihat di bawah jagaan Allah S.W.T.

anyway, xde banyak benda yang berlaku lately..cuma 2 hari lepas aku kembali ke rumah dari Terengganu selepas menghantar adik aku daftar kemasukan UITM sesi Julai 08..

perjalanan dari KL ke Kuala Terengganu agak meletihkan jugalah..hmm..dalam 7-8 jam aku & adik2 dalam kereta..yang buat sarat tu, barang2 adik aku yang nak dibawa masuk ke asrama..hmm..banyak betul..rasa macam nak patah pinggang pun ade jugak..tapi Alhamdulillah, kami selamat tiba di sana..

hmm..agak seronok juga bila berada di sana..maklumlah since aku kecil dulu...hmm darjah berapa aku tak ingat..tu yang last aku ke sana...di sana, we all tinggal dekat Permai Inn..hotel 4 star kalau x silap aku...oklah tempat tu pun not bad..x jauh dari UTIM Cendering, tempat adik aku study..

so Alhamdulillah, akhirnya aku dapat juga kembali ke Terengganu...hmm..agak banyak perubahan yang aku nampak di sana.. penduduk di sana pun, ramah-ramah belaka...yelah..kenapa nak sombong2 kan...kita pun manusia...apa2 pun, teringin nak kembali ke sana lagi...

hmm..kitorang stay kat sana selama 4 hari 3 malam...banyak juga tempat kitorang lawati walaupun kesuntukan masa...hmm..antaranya, Masjid Terapung, Masjid Kristal, Pasar Payang, pembuatan Keropok Lekor Adik-Beradik di Losong, tempat penghasilan kain batik dan songket..
adalah juga, emak & abah beli buah tangan sikit2 nak dibawa balik KL..hmm..aku kat sana, x terlepas makan keropok lekor...dah memang kesukaan aku..hehehe

insyaAllah kalau ada rezeki aku akan ke sana lagi..maybe masa family aku datang melawat adik aku di Terengganu.. aku xkan lepaskan peluang ni... :)

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam