سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Monday, July 21, 2008

++ Pengakuan LELAKI terhadap WANITA..


Pengakuan Lelaki Terhadap Wanita




Kami sulit menahan pandangan mata kami ketika melihat kalian, apalagi jika kalian diamanahkan Allah kecantikan dan postur yand ideal,kami semakin susah untuk menolak agar tidak melihat kalian,kerana itu lebarkanlah serta longgarkanlah pakaian kaliandan tutupilah rambut hingga ke dada kalian dengan kerudung yang membentang.


Kami sulit menahan pendengaran kamiketika berbicara dengan kalian,apalagi jika kalian diamanahkan oleh Allahsuara yang merdu dengan irama yang mendayukerana itu tegaskanlah suara kaliantatkala berbicara di berhadapan dengan kamidan berbicaralah seperlunya sahaja.


Kami juga sulit menahan bayangan-bayangan hati kalian,ketika kalian dapat menjaditempat untuk dicurahkan segala isi hati kami,waktu luang kami kadangkala akan sering terisioleh bayangan-bayangan kalian,kerana itu janganlah kalian membiarkan kamimenjadi curahan hati bagi kalian.


Kami tahu kami insan lemah bila harus berhadapan dengan kalian,kekerasan hati kami dengan mudah bisa luluh hanya dengan senyum kalian,hati kami akan bergetar ketika mendengar dan melihat kalian menangis.Sungguh ALLAH telah memberikan amanah terindah kepada kalian,maka jagalah amanah itujangan sampai ALLAH murka dan memberikan keputusan-Nya.Maha Besar dan Maha Suci Allah yang tahuakan kelemahan hati kami ini,hanya dengan ikatan yang suci dan yang diredhai-NYA,kalian akan menjadi halal bagi kami."LAlu apa yang telah aku lakukan selama ini..


YA Rabb, ampunilah daku.Untuk setiap pandangan yang tak terjaga, untuk iman yang tak dipelihara,lisan yang merayu dan hati yang tak terhijab,Ya Rabb, Engkaulah mengawasi kami setiap detik,kerana kasih sayangMu ya Allah kepada kami,Engkau perintahkanlah malaikan silih berganti menemani kami siang dan malamagar iman kami dapat dijaga...


Sumber : Sekretariat NYDP2 MPP Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam