سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Thursday, July 3, 2008

++The Muslim Woman "UNVEILED" poem

The Muslim Woman "Unveiled"
By Izdehar Albowyha

~~ You look at me and call me oppressed, ~~ Simply because of the way I'm dressed, ~~ You know me not for what's inside, ~~ You judge the clothing I wear with pride, ~~ My body's not for your eyes to hold, ~~ You must speak to my mind, not my feminine mold, ~~ I'm an individual, I'm no mans slave, ~~ It's Allahs pleasure that I only crave, ~~ I have a voice so I will be heard, ~~ For in my heart I carry His word, ~~ " O ye women, wrap close your cloak, ~~ So you won't be bothered by ignorant folk", ~~ Man doesn't tell me to dress this way, ~~ It's a Law from God that I obey, ~~ Oppressed is something I'm truly NOT, ~~ For liberation is what I've got, ~~ It was given to me many years ago, ~~ With the right to prosper, the right to grow, ~~ I can climb moutains or cross the seas, ~~ Expand my mind in all degrees, ~~ For God Himself gave us LIB-ER-TY, ~~ When He sent Islam, ~~ To You and Me!

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam