سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, July 8, 2008

++KELUARGA DI SWITZERLAND...

Tahun 2004, Sambutan Hari Chrismas bersama keluarga Rainers..(famili angkat) di Betwill, Switzerland..masa ni aku baru berumur 18 tahun..

Tahun 2008, gambar terbaru keluarga angkat di Switzerland..dari kanan hujung: Marlene(adik),Petra,Muetti(nenek aku yang sporting gler..),Silia,Beatrice,suami Beatrice,budak yang pakai topi tu cousin aku..hmm cume x sempat nak kenal..hehe,

barisan belakang dari kanan, my mum Rita,Corina(adik bungsu),Silvan(abang),Yanis..


ni Marlene dengan Boyfriend dia, dari Germany..uih..apasal muka hang..hehe.. :P



Salam..hallo~





Pagi tadi, dalam kul 5.30 am ..aku ada terima email daripada adik angkat aku di Switzerland...germbiranya hati, tuhan sajelah yang tahu..


bukan ape, dah lama sangat aku x contact dia..erm..bukan x contact..aku hantar email tapi dia x pernah nak balas...la ni, barulah aku terima email dia..


hmm..kerinduan pada family aku kat Swiss tu , semakin hari semakin kuat..walaupun diorang ni cume keluarga angkat aku je masa aku buat pertukaran pelahar dulu..tapi banyak pengalaman manis dan pahit aku lalui dengan keluarga ni..yang best tu, my grandma..dia tu memang sporting sungguh..walaupun dah hampir 3 tahun aku x jumpa dia, but still lagi dia hantar barang2 dari Swiss..hmm..termasuklah coklat..I Liebi d gash toll!!

oklah di pendekkan cite, diorang ni famili 3 aku..yang terakhir selepas bertukar 2 famili..hmm Alhamdulillah aku serasi dengan diorang..ayah aku seorang doktor dan emak aku cikgu agama di sekolah rendah...walaupun budaya aku dengan famili aku ni sungguh berbeza...hmm maklum le, diorang ni orang eropah..aku asia..so pepaham le..erm..



aku tengok adik beradik aku semua dah dewase2 belaka..aku terkejut bile tengok adik aku yang terakhir, Corina Barbara...mak aihhh....tinggi nyer....kalah aku...aku ingt lagi, masa aku kat sana..tahun 2004-2005..dia tu rendah drpd aku..kalau x silap, paras bahu...ha sekarang ni..tinggi lampai..makin cantik aku tgk..


hmm..so insyaAllah..kalau ada rezeki, aku bercadang nak pergi melawat famili aku di sana...hmm..bila tu? ntahle.. hehe


ape2 pun, I VERMISSE EUCH Gasch toll!!! Muahhh!! kuessli~
____________________________________________________________________



Ni email yang aku terima daripada Marlene..


Hallo najibah

uns geht es gut, die neue wohnung ist leider nicht so schön wie das haus, wo wir vorher gewohnt haben. aber es geht. ich habe letzten freitag den numerus clausus gemacht, das ist eine aufnahmeprüfung für das medizinstudium. jetzt muss ich bis im august warten, bis ich weiss, ob es geschafft habe oder nicht. corina ist gerade im tessin mit einer freundin in den ferien, silvan arbeitet und ist ausgezogen(aber er besucht uns oft) und ich bin auch nicht mehr so oft in berikon, weil ich fast immer bei meinem freund bin, der am bodensee in der nähe von st.gallen wohnt. mama und papa gehen in 2 wochen auch in die ferien nach kroatien.
muetti geht es auch gut, ueli auch, pitschi auch.
ich hoffe, es geht auch deiner familie gut?



liebe grüsse, marlene



----- Ursprüngliche Mail ----


Von: Najibah ali


An: Marlene Rainer ,Silvan Rainer ,corina rainer


Gesendet: Samstag, den 5. Juli 2008, 21:58:15


UhrBetreff: gruess aus Malaysia.. ;)



hallo Marlene,Silvan,Corina..



wie gehts dir?...alles klar bei dir?..
mir geht super..
also, was machst du jetzt? wie gehts an alle?...Rita, Dani,Muetti und Ueli?..
ich vermisse euch..so lange habe ich nicht von dir gehoert...
und..was ist neu bei dir?..wie ist dein neu hause?..
also, schreibst mir wida zurueck...
gruesse an alle..



liebe gruessli,



NajibahAli,
Malaysia..



Gesendet von Yahoo! Mail. Dem pfiffigeren Posteingang.


Follow this link


0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam