سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Saturday, July 5, 2008

++Jumpe Family Uncle ZUL dr Sudan..

Hari ni..Bersamaan dengan hari SABTU, 5 Julai 08...aku dengan family sekali lagi berjumpe dengan unty Faezah and family dekat Ampang Park..wah sonok gler dapat jumpe diorang balik.. xsangke plak..teringat lah masa kitorang same2 gi holiday kat Dubai dulu...makan2..lepak2 kat O-zone, shopping kat souk..uih..jenuh gak lah...ape2 pun....banyak bende kitorang citer..x kering gusi di buat nyer..asik gelak jer...besh gler!

so tadi uncle Zul belanje kitorang mamam dekat KG BARU..maklumlah, sekali sekali jumpe...makan2...borak2..citer2...aku banyak berborak dengan anak2 die tu...Kak Long,eka,farah & juge Ica..banyak benda kitorang cite...sampai x sedar dah nak petang..hhuhu..
THANKS 2 UNCLE ZUL & UNTY FAEZAH~

pastu next stop kitorang, KLCC...korang nak tau ape kitorang buat kat sane?..jalan2 ler..tgk2 barang..usha2 mamat ensem..eh..salah2...usha harga barang2 kat sane..nak beli..agak mahal beb~xpe..survey harge dulu, beli kemudian...huhu

aku xde beli apa2 pun kat sane..cume tengok kak long beli barang dia nak bawak masuk asrama nanti..boleh tahan la jugak banyaknyer...aku? telan airliuk je la..tu la, beg tangan punye besar 1 sen pun xde ..haha..alamak KANTOI!..eh..pembetulan ok..aku ade fulus..cume fulus aku ,aku sruh mak aku simpan..ha..baru ler aku ni leh berjimat sket...**pantang tgk banyak duit dlm beg tgn aku..knfrm makin ciput le aku kerja kan..adeh....buang ler tabiat tu...

dah ponat berjalan tu...aku,eka ngan ica terus g toilet....makkk aii~ orang punye ramai dalam tu..x leh nak cakap...macam nak tgu bayar saman lak..hahaha..so..kitorang bercadang ke toilet lain..adeh..same aje deh...lotih..last2...jumpe la bilik tenang yang x ramai makhluk2 bumi kat sane...so settle 1 keje..haha

so..pastu, dah penat berjalan...kitorang jumpe mak bapak kitorang balik...dah nak pukul 5 lebih agaknye..so kenelah pulang ke sarang masing2...kitorang xle lambat balik...pasal Nabil da nak smpai umah dr Sepang..karang sampai, xde orang plak..sian plak nanti..

balik dr KLCC, aku terus lepak...x pk panjang..nasib bek aku xle solat..so memang patut pun aku mencampakkan badan aku kat katil..lepak2...pastu terus tetido...x perasan plak aku...letih sgt kot..

erm..ni aku celoteh pepanjang ni ade ke yang nak membacenyer...xpelalah..kejo aku da selesai tok hari ni...n esok kuar lg...turn abah plak belanje family Uncle Zul makan..uih..x sabo nak jumpe diorang balik.... besh!!

2 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

KiDeN~H.D.3 said...

waa..best nyer kt mlsia bnyak tmpt jln2..
klu kt cni,,balik2 afra, ozone..
dah nk tercabut bulukaki xde tmpt lain nk pegi..

Najibah Ali ナジバ said...

yeke??? ala shian nyer din...hehehe..xpelah balik malaysia..shopping sakan yea ;D

o yea lupe pula...suuk kan banyak?..hehehe..pilih je la mana satu..heheheh ;p

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam