سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, June 25, 2008

++ Menteri UBAH cara hidup , baru kite yang ubah hidup kite

pemimpin ialah tauladan dan ikutan kpd kite. tp mcmne pulak kalau diorng mewah2 dan rakyat hidup melarat(kite kne fikir org2 yg hidup ssh dan tak senasib dgn kite)



mak ayah kite yg menanggung kite pasti merasa beban. pernah kah kte amik tau mcmne parent kite membelanjakan duit kite.


pemimpin yg adil dan saksama pernah wujud dalam sejarah. klau la pemimpin seorang yg adil, setiap suap yg masuk ke dalam mulut nya, akan dia fikir apa rakyat die makan hari ini. Mcm la parent kite yg sentiasa berat dan memastikan anak2 dpt nutrient yg cukup.

"hari anak nk makan ape? cukup tak duit nk mkn?"



Jangan suke sangat di suap oleh kerajaan, diberi ini diberi itu. sedangkan org2 lain ade yg tak senasib dgn kite.

kais pagi makan pagi


kais petang tak de mende nk makan


jgn lah kamu membuta kn mata ape yg telah dilakukan kerajaan. melakukan perkara2 yg bertentangan dgn islam.


semenjak 2 menjak 3 menjak ni


jenayah meningkat

kes murtad meningkat

hiburan berleluasa(tanda akhira zaman)

artis di agung2(akhbar penuh dgn berita artis)

kes buang baby meningkat

kes zina meningkat



Wahai orang-orang Yang beriman! mengapa kamu memperkatakan apa Yang kamu tidak melakukannya!

Amat besar kebenciannya di sisi Allah - kamu memperkatakan sesuatu Yang kamu tidak melakukannya.

Ash-Saff: 2-3

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam