سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, June 24, 2008

++ Apa Khabar semua??.. ;) Im Back~

Assalamualaikum..kepada pembaca blog di luar sana..Khaifa Haluk?

syukran jazilan coz sudi tinggalkan comment di chatbox ..aku telah selamat kembali ke tanah airku semalam.. (ceh~ skema nye ayat)..huhu..
so hari ni, aku boleh lah sambung tulis blog aku dalam ni..setelah agak lama tertangguh tuk update..erm..thanks atas kesabaran u all.. :)

sepanjang aku di JB, erm..kalau x silap, hampir 1 bulan aku kat sana..erm..terseksa jugalah coz x dapat nak online selalu..maklumlah kampung atuk, umah dia xde internet connection cam kat sini..kalau nak online pun kene gi CC.. xpun masa time gi umah makcik aku kat Pasir Gudang..kalau tak..dok tercangguk gak la..


Sebelum aku "memakeoverkan" skirt ni..Hasil "kekreatifan" aku mencantikkan skirt..hehe

tapi, aku xdelah menghabiskan mase aku tu dengan benda2 x berfaedah..Alhamdulillah...dapat gak aku mencantikkan skirt lama aku tu..hehehe..taruk labuci lebey2..bagi nampak bling2 sket..x sangka ada yang kata cantik, bile skirt aku tu da siap di "makeover"kan..hehe

adik aku,sampai nak suruh aku jual skirt tu kat dier...uih..xnak eyh...tolong jahitkan boleh..kalau jual..sowi sesangat..hehehe..

so semalam aku tiba dr JB lebih kurang pukul 2 lebih..erm...petang..bukan tengah pagi..hehe..nabil yang menjemput aku dekat perhentian Serdang..erm..panas terik jugalah semalam...tapi..apa2 pun, aku tiba dengan selamatnya..Alhamdulillah..

lepastu, kitorang pergi jemput mak dan yah kat kedai buku...erm..then, balik umah..

setibanya aku kat rumah, agak terkejut juga bila aku tengok dekat ruang tamu penuh dengan barang2 pascel dari Sudan dulu...uih...87 kotak sekali letak kat umah....isk..isk...dan bilik aku juga tak terlepas jadi mangsa keadaan..huhu..
bilik aku yang lawa jadi tempat letak barang Nabil n barang2 dr Sudan..Ya Allah..fenin'..fenin'..harap2 settlela benda tu cepat2...semak jugalah permandangan ni..huhu..

erm..hari ni, aku xde kemana2...macam biasa, edit gambar and upload kat Friendster & MySpace aku..korang nak tahu,memory card kat dalam camera aku tu..sampai penuh aku kerjakan...yelah...1 bulan aku kat JB, tangkap gambr sane..tangkat gambr sini..mane x penuh..ha sekarang..naik lebam nak mengedit gambar..huhu..so harap2 u all sudi2lah comment pic aku tu yea.. :)

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam