سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Saturday, May 17, 2008

++Kalimah Allah & Muhammad pada Terung..SUBHANALLAH..

Dengan kuasa Allah, aku telah menjumpai satu kalimah Allah dan Muhammad pada terung yang telah di panggang... masa tu, aku bersama famili makan malam kat sebuah restaurant di Sudan dalam bulan April lepas..mula2 aku tak sangka itu kalimah Allah..tapi bile aku dok perhatikan banyak kali..MashaAllah memang betul itu kalimah Allah dan Muhammad..aku rasa mungkin ada hikmah disebalik tu..Wallahhua'lam...



Ni email dan gambar yang aku fowardkan kat kawan2 aku tentang kalimah Allah tu..















"Assalamualaikum wbt..
Gambar ini adalah penemuan terbaru Kalimah Allah pada terung yang telah di pangang..
Kalimah ini dijumpai semasa saya dan keluarga keluar makan di Restaurant Solitare di Khartoum,Sudan..
SubhanAllah..betapa besarnya kekuasaan Allah..
jika anda rotate gambar ini, anda akan dapat melihat kalimah Muhammad pula yang tertera di situ..
saya pada mulanya tidak sangka bahawa ia adalah Kalimah Allah dan Muhammad, dan apabila di perhatikan semula, MashaAllah..memang benar..

SubhanAllah..mungkin penemuan kali ini mengingatkan kita betapa besarnya kekuasaan yang Maha Esa..Allah swt..

renung2kanlah..mungkin ini adalah rezeki saya untuk melihat Kalimah Allah..dah siapa tahu, jika di izinkanNya, mungkin anda pula akan diberi peluang...InsyaAllah..

tolong fowardkan kekuasaan Allah ini seluas-luasnya..semoga kita akan mendapat keredhaan dariNya..InsyaAllah..Amin..

Salam Ukhwah,

Najibah bt Ali,
Khartoum,Sudan
.
"


"Itulah tanda-tanda bahawa dimana sahaja kita berada, kita sentiasa di perhatikan olehnya. Justeru itu ambillah kesempatan selagi allah pinjamkan kita usia kita untuk tidak melupakannya dan menjalankan amanah yang telah dia berikan pd kita sebagai khalifahnya dimuka bumi ini.

Ingatlah bahawa ajal manusia tidak mengira usia maupun masa maupun kedudukan maupun bangsa atau ugama. setiap manusia akan melaluinya. tidak lambat walau seinci dan tidak cepat walau seinci . ITULAH AJAL."

2 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

cato;patchi said...

Assalamualaikum kak jie. hehe.

Oshin @ Jie @ Suesse Schwester said...

waalaikumsalam cato..hehe.. :)

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam