سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, May 20, 2008

++Buat saudaraku seIslam..dan pengajaran juga buat diriku ini..

SALAM ALAIK..

Message: Buat saudara2 smua, peringatan untuk semua dan juga untuk diri ku ini..


1) Penaklukan Baitulmuqaddis.Dari Auf b. Malik r.a. katanya,Rasulullah s.a.wtelah bersabda: "Akumenghitung 6 perkara menjelang hari kiamat."Baginda menyebutkan salah 1diantaranya, iaitu penaklukan Baitulmuqaddis." -Sahih Bukhari

~ dah jadi dah...


2) Zina bermaharajalela."Dan tinggallah manusia2 yang buruk, yangseenaknya melakukanpersetubuhan seperti himar (keldai). Maka padazaman mereka inilahkiamat akan datang."- Sahih Muslim

~ dah nampak dah...


3) Bermaharajalela alat muzik."Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh,rusuhan & perubahan muka."Ada yang bertanya kepada Rasulullah; "WahaiRasulullah bila hal initerjadi?" Baginda menjawab; "Apabila telahbermaharajalela bunyian(muzik) & penyanyi2 wanita" -Ibnu Majah

~ S'pore Idol, Malaysian Idol, Akademi Fantasia,Anugerah


4) Menghias masjid & membanggakannya."Di antara tanda2 telah dekatnya kiamat ialahmanusia bermegahan dalammendirikan masjid" - Riwayat Nasai

.~ memang dah nampak dah.


5) Munculnya kekejian, memutuskan kerabat &hubungan dengan tetanggatidak baik. "Tidak akan datang kiamat sehinggabanyak perbuatan &perkataan keji, memutuskan hubungan silaturahim& sikap yang buruk dalamtetangga." - Riwayat Ahmad dan Hakim.

~ ada anak tak mengaku ada mak/bapak pasalmalu


6) Ramai orang soleh meninggal dunia."Tidak akan datang hari kiamat sehingga Allahmengambil orang2 yang baik& ahli agama di muka bumi,maka tiada yangtinggal padanya kecuali orang2yang hina & buruk yang tidak mengetahui yangmakruf dan tidakmengingkari kemungkaran" - Riwayat Ahmad

~ boleh kira berapa jer para ulama' yg tinggal

7) Orang yang hina mendapat kedudukanterhormat."Di antara tanda semakin dekatnya kiamat ialahdunia akan dikuasai olehLuka' bin Luka'(orang yang bodoh & hina). Makaorang yang pa ling baikketika itu ialah orang yang beriman yang diapitoleh 2 orang mulia" -Riwayat Thabrani

~ george bush


8) Mengucapkan salam kepada orang yangdikenalnya sahaja. "Sesungguhnyadi antara tanda2 telah dekatnya hari kiamat ialahmanusia tidak mahumengucapkan salam kepada orang lain kecualiyang dikenalnya saja." -Riwayat Ahmad

~ jiran sesama islam pon tak bertegur sapa...

9) Banyak wanita yang berpakaian tetapihakikatnya telanjang.Diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a. "Di antaraanda2 telah hari kiamatialah akan muncul pakaian2 wanita & apabilamereka memakainya keadaannyaseperti telanjang".

~ fesyen zaman skarang (tube, spaghetti strap, g-string etc etc)


10) Bulan sabit kelihatan besar."Di antara tanda2 telah dekatnya hari kiamat ialahmenggelembung(membesarnya) bulan sabit." - Riwayat Thabrani

~ tak caya gi tengok...


11) Banyak dusta & tidak tepat dalam menyampaikan berita."Pada akhir zaman akan muncul pembohong2besar yang datang kepadamudengan membawa berita2 yang belum pernahkamu dengar & belum pernahdidengar oleh bapa2 kamu sebelumnya, kerana itujauhkanlah dirimu darimereka agar mereka tidak menyesatkanmu &memfitnahmu" - Sahih Muslim

~ try baca akhbar2 & majalah2 yg popular skarangnie...

12) Banyak saksi palsu & menyimpan kesaksianyang benar. "Sesungguhnyasebelum datang nya hari kiamat akan banyakkesaksian palsu &disembunyikan kesaksian yang benar." -RiwayatAhmad

~ tengok kes peperangan Iraq


13) Negara Arab menjadi padang rumput & sungai."Tidak akan datang hari kiamat sehingga negeriArab kembali menjadipadang rumput & sungai2" - Sahih Muslim


~ Dubai dah turun salji... Mina dah kene banjir


TOLONG FORWARDKAN KEPADA TEMAN2LAIN! Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w.bersabda, " Sampaikanlah pesanku biarpun 1..


*ALLAH did not promise that life would be easy,but> HE did promise to go with > you..every step of your life,with HIM by yourside..*

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam